Marmer

Marmer is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit kalksteen. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt voor tal van toepassingen, van beeldhouwkunst tot aan vloeren en werkbladen. Marmer is een populair materiaal vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Er zijn veel verschillende soorten marmer, met elk hun eigen unieke kleuren en patronen. Heeft u vragen over onderhoud of reparatie van marmer? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Een marmeren vloer behandeld door Marble Care
marmer tafel behandeld door marble care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Natuurlijke steensoort

Marmer is een prachtige, natuurlijke steensoort die helaas vatbaar is voor krassen, vlekken en andere problemen. Professioneel onderhoud is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw marmeren oppervlakken er lang mooi uitzien. Als er onverhoopt toch schade optreedt zal die gerepareerd moeten worden. Hieronder vindt u een overzicht van onze diensten met betrekking tot marmer.

marmer behandeld door marble care

Marmer reinigen

Goed marmeronderhoud is de beste manier om schade aan uw marmeren oppervlakken te voorkomen. Preventief onderhoud kan op korte en lange termijn veel problemen voorkomen, en het detecteren van schade gaat ook veel sneller bij schoon marmer. Door op tijd actie te ondernemen, kunt u effectief problemen voorkomen of verhelpen.

Als u marmer reinigt, is het belangrijk dat u alleen producten gebruikt die geschikt zijn voor de soort marmer in uw woning. Het gebruik van verkeerde middelen kan leiden tot ernstige schade. Volg altijd de dosering zoals aangegeven op de verpakking. Wees ook alert op producten met te hoge of te lage pH-waarden. Marmer heeft een zeer lage zuurbestendigheid, dus zuur kan het poreuze oppervlak aantasten en ernstige schade veroorzaken. Kies daarom altijd reinigings- en onderhoudsmiddelen met een neutrale pH-waarde voor optimale resultaten.

Als u twijfelt over de beste manier om uw marmer vloer te reinigen of het werk te groot is voor u alleen, bent u bij Marble Care aan het juiste adres. Uw marmer ziet er weer als nieuw uit na een behandeling door onze deskundige experts.

Lees meer over marmer reinigen

Marmer cementsluiers verwijderen

U heeft net een mooie nieuwe vloer die bestaat uit natuursteen, maar na het voegen is er een cementsluier achtergebleven die de glans aantast en kan leiden tot een verpeste nieuwe vloer. U wilt deze sluier natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Wij kunnen u hierbij helpen.

Cementsluier ontstaat door een restant van cement of voegmiddel dat achterblijft bij het voegen van natuurstenen tegels. Het resultaat is een dof, mat waas dat vaak veroorzaakt wordt door salpeterzuur uit het mortel of voegmiddel dat tijdens het uitharden naar boven trekt en niet goed genoeg schoongemaakt wordt na het voegen.

Als er een cementsluier is ontstaan na het leggen van een vloer, kunnen we dit verwijderen. Afhankelijk van het soort steen of tegel en de daarmee samenhangende oorzaak, gebruiken we reinigingsmiddelen of andere specialistische toepassingen zoals licht schuren om ervoor te zorgen dat de cementsluier verdwijnt. We gebruiken specifieke producten om hardnekkig vuil te verwijderen, die geen zuur of soda bevatten aangezien dit het natuursteen kan aantasten.

Contact

Heeft u vragen over de beste optie voor uw marmer, of over de werkwijze van Marble Care? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.

Contact

marmer vloer behandeld door marble care

Marmer impregneren

Het is erg belangrijk om uw marmeren oppervlakken te beschermen. Marmer impregneren voorkomt dat water, vet en olie hechten aan het oppervlak. Marmer impregneren wordt gedaan met speciale impregneermiddelen, omdat elk soort gesteente een andere samenstelling heeft. Het impregneermiddel dringt in de steenporiën en vormt een vet-, olie- en waterafstotende laag als bescherming tegen schadelijke invloeden. Voor marmer impregneren is kennis van chemie, natuursteen, behandelingen en impregneermiddelen nodig om de behandeling goed uit te voeren.

Het impregneren van marmer is een krachtig middel om vorstschade, vlekken en efflorescentie te voorkomen. Efflorescentie, vaak zichtbaar als witte uitslag, is de oplossing van steen door ontbinding van de kristalstructuur. Afhankelijk van het materiaal kan er ook een kleurverdiepend effect gecreëerd worden zodat uw marmeren oppervlakken er zo goed mogelijk blijven uitzien. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw situatie zijn? Laat u dan informeren door onze experts, die graag adviseren over de beste methode voor u.

Lees meer over marmer behandelen

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten van onderhoud of reparatie van uw marmeren oppervlak? Vraag dan een offerte aan. We analyseren uw situatie en sturen u een volledig vrijblijvende prijsopgave.

Offerte aanvragen

Marmer kleur verdiepen

Het is mogelijk marmer te behandelen met kleurverdieper. Onder kleur verdiepen wordt het donkerder maken en beschermen van natuursteen zoals marmer verstaan. Onze experts gebruiken hiervoor een speciaal product dat intensieve vervuiling voorkomt op poreuze en sterk zuigende soorten natuursteen. Het product verdiept de kleur, impregneert en beschermt het oppervlak tegen vlekken en kringen, maar zonder zijn oorspronkelijke karakter te veranderen. Bovendien is het product geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. Het materiaal blijft ademen en wordt niet geheel afgesloten.

marmer vloer behandeld door marble care

Marmer schuren, zoeten en polijsten

Als u uw marmeren vloer intensief gebruikt, zal deze er na verloop van tijd niet zo mooi meer uitzien. Maar er zijn manieren om hem weer stralend te krijgen. Marmer schuren, zoeten en polijsten repareert verschillende problemen, waaronder het verwijderen van oneffenheden, het bijwerken van hoogteverschillen en het egaliseren van niet vlakke vloeren. Ook gebruikssporen kunnen worden verwijderd.

Marmer schuren

De behandeling begint met het schuren met industriële diamantschijven in verschillende gradaties. De diamantschijven wordt gebruikt om de meeste oneffenheden te verwijderen. Fijnere diamantschijven volgen om krassen uit de vorige schuurronde te verwijderen totdat het gewenste resultaat is bereikt.

De vloer kan worden afgewerkt met een grof of fijn schuurresultaat. Een grove schuurlaag heeft minder glans en een hogere slipweerstand, terwijl een fijnere schuurlaag meer glans en een lagere slipweerstand heeft. Wanneer het schuren is voltooid, is het oppervlak altijd open en poreus; daarom volgt hierop het zoetproces.

 

Marmer zoeten

Na het schuren wordt marmer nogmaals behandeld met diamantschijven. Dit proces, genaamd zoeten, elimineert onregelmatigheden en krassen. Hierbij ontstaat een glanzend, dichter en minder poreus oppervlak. Afhankelijk van de diamantschijven die worden gebruikt, kan de vloer variëren van licht gezoet, met minder glans, tot donker gezoet, met meer glans.

Marmer polijsten

Na het schuren en zoeten is het mogelijk om de marmervloer te polijsten. Hierdoor wordt de structuur dichter en krijgt het oppervlak een glimmend uiterlijk, en dit zorgt ervoor dat de vloer slijtvaster wordt dan een matte vloer die niet is gepolijst. Omdat een niet gepolijste vloer poreus is, verliest deze sneller zijn glans. Polijsten is een goede optie om uw marmervloer mooi te houden.

Contact

Heeft u vragen over het schuren, zoeten en polijsten van marmer? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We adviseren u graag.

Contact

Marmer antislip maken

Veel mensen glijden jaarlijks uit over gladde marmeren vloeren, trappen of tegelvloeren. Dit kan leiden tot ongemakkelijke en soms zelfs ernstige ongelukken. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen door de marmeren oppervlakken stroef te maken. Er zijn verschillende manieren om marmer antislip te maken, zoals etsen of boucharderen (het bewerken van de natuursteen met kleine pinnen van gehard staal). De specialisten van Marble Care adviseren u graag over de beste methode voor het antislip maken van uw oppervlak.

Marmer kristalliseren

Kristalliseren is een manier om natuursteen zoals marmer te behandelen, waarbij het oppervlak wordt verdicht. Slijtage komt hierdoor minder snel voor en vuil kan minder makkelijk in de poriën van het gesteente komen. Marmer is hier zeer geschikt voor omdat het voor een groot deel bestaat uit kalk.

Als u wilt dat uw marmeren vloer er langer mooi uit blijft zien, is het raadzaam om het te behandelen door middel van kristallisering. Het oppervlak wordt verdicht waardoor het gemakkelijker te reinigen is. Bovendien helpt kristalliseren ook bij het verminderen of verwijderen van fijne krassen.

Voordat het kristalliseren kan starten, worden alle beschermlagen (zoals coating of een impregneerlaag) eerst verwijderd via chemische reiniging. Daarna behandelen we de vloer met een boenmachine met staalwol om een chemische reactie in het steenoppervlak te activeren. Die reactie maakt uw marmeren vloer harder en bestendiger tegen slijtage. Wanneer de behandeling gedaan is, zal uw vloer zijn glans terugkrijgen of zelfs meer glans hebben dan voorheen.

Na een kristallisatie behandeling is goede verzorging van uw marmeren vloer cruciaal. Als u deze niet goed schoonhoudt, krijgt uw vloer eerder weer een doffe of beschadigde look. Daarom is het belangrijk dat u de vloer regelmatig reinigt.

De verzorging van een marmeren vloer is relatief simpel, maar moet vaker herhaald worden als de vloer intensief wordt gebruikt. Wilt u weten of uw vloer aan kristallisering toe is? Neem dan contact op met Marble Care voor professioneel advies.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in een behandeling van Marble Care voor uw marmeren oppervlak, maar twijfelt u nog? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Marmer repareren

Als er schade aan het marmer in uw woning of ander gebouw is, dient u zo snel mogelijk reparatie uit te voeren. Reparatie zal ervoor zorgen dat het marmer zo veel mogelijk wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, waardoor verdere schade wordt voorkomen. Meestal houdt het herstellen van marmer in dat er gaten en krassen hersteld worden, hoekjes gecorrigeerd, breuken gelijmd en soms zelfs tegels vervangen moeten worden.

Marble Care heeft de vaardigheden en kennis om vrijwel elke vorm van schade aan marmer te herstellen. Onze werkmethoden staan garant voor een resultaat dat zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke uiterlijk van het oppervlak komt, zodat u nauwelijks verschil ziet. Als eerste zal Marble Care een expert sturen om de schade te inspecteren. Na het opnemen van de schade, zullen de experts een reparatieplan opstellen dat samen met u wordt doorgesproken. Daarop volgt een offerte. Na akkoord worden de werkzaamheden ingepland en zo snel mogelijk uitgevoerd.

Lees meer over marmer repareren

Marmer aanhelen

Als u een muur of een keukenblok gaat verwijderen of uw woning wilt uitbreiden, zal de vloer hierop aangepast moeten worden. Wij halen de oude tegels zeer zorgvuldig op om schade aan andere tegels en/of de vloerverwarming te voorkomen. We zoeken vervangende tegels die in kleur zo veel mogelijk aansluiten bij de oude tegels.

Als de tegels geplaatst zijn, wordt het vloeroppervlak grondig geschuurd en gepolijst om oneffenheden te verwijderen en verschillen tussen de oude en nieuwe vloer zo goed mogelijk weg te werken.

 

Marmer deconserveren

Bij deconserveren wordt een oude coating van de vloer verwijderd op professionele wijze. Dit kan nodig zijn als de coating niet meer goed werkt of niet van goede kwaliteit is. Na het deconserveren wordt er, om de vloer opnieuw te beschermen tegen schade, een nieuwe coating op aangebracht. Deze manier van beschermen heeft een gelijkwaardige functie als impregneren, maar heeft ook een toevoeging die ervoor zorgt dat er een kleurverdieping ontstaat.

Marmer borstelen

Borstelen is een heel effectieve manier om natuursteen vloeren schoon te maken. Door met de borstelmethode te werken verwijdert u kleine oneffenheden en vuil uit de steen. Het is belangrijk om vloeren en gevels na het borstelen te behandelen met een impregneermiddel om ze weerbaar te maken en zo goed mogelijk te beschermen. Steeds meer mensen gebruiken borstelen op hun vloer, buitenterras, trappen of bordessen van natuursteen.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen