Graniet

Graniet is net als andere materialen afhankelijk van goed onderhoud. Door uw granieten oppervlakken regelmatig te reinigen en te behandelen, blijven ze in een goede conditie. Geef uw granieten vloer tijdig de juiste zorg en deze zal er langer mooi uitzien. Onthoud: correct onderhoud levert de grootste voordelen op.

Graniet heeft een unieke samenstelling, waardoor het onderhoud anders is dan bij andere steensoorten. Schakel daarom bij twijfel over de juiste methode de experts in van Marble Care. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

marble care onderhoud van wastafel
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Graniet reinigen

Door preventief graniet onderhoud te doen, kunt u veel problemen op de lange termijn voorkomen. Dit betekent dat u aan de slag moet gaan met het reinigen en het regelmatig inspecteren van het oppervlak. Zo worden eventuele problemen veel eerder opgemerkt, waardoor er tijdig actie kan worden ondernomen om deze problemen te voorkomen of op te lossen.

Als u uw granieten oppervlak reinigt, is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Andere middelen kunnen permanente schade veroorzaken. Zorg ervoor dat u altijd de aanwijzingen op het etiket volgt.

Als u worstelt met het reinigen van uw granieten vloer of gewoon geen tijd heeft om het zelf te doen, kunnen de experts van Marble Care helpen. Met hun deskundige oog en ervaring kunnen onze experts ervoor zorgen dat uw graniet er weer als nieuw uitziet.

Meer over graniet reinigen

Graniet onderhoud van marble care

Graniet cementsluiers verwijderen

Wanneer u een prachtige natuurstenenvloer heeft, is de laatste stap voegen. Helaas kan het niet goed afnemen van de tegels na het voegen leiden tot een lelijke cementsluier. Geen zorgen. Wij van Marble Care kunnen u helpen door de sluier snel en efficiënt te verwijderen, zodat uw nieuwe vloer er zo mooi mogelijk uitziet.

Als er een cementsluier is ontstaan op de vloer, hebben we hier verschillende oplossingen voor. Afhankelijk van het soort steen of tegel en de oorzaak van het probleem, gebruiken we reinigingsmiddelen of specialistische toepassingen zoals licht schuren om ervoor te zorgen dat de cementsluier verdwijnt. Om hardnekkig vuil te verwijderen gebruiken we specifieke producten die het natuursteen niet aantasten.

Graniet impregneren

De bescherming van uw granieten oppervlakken is heel belangrijk. Impregneren voorkomt dat water, vet en olie hechten aan de steen. Hiervoor worden speciale impregneermiddelen gebruikt, omdat elk soort gesteente een andere samenstelling heeft. Deze middelen dringen door in de steen poriën en vormen een afstotende laag als beschermlaag tegen schadelijke invloeden. Om het impregneren goed uit te voeren, is kennis vereist op het gebied van chemie, natuursteen, behandeling en impregneermiddelen.

Impregneren van graniet is een effectieve manier om vorstschade, vlekken en efflorescentie te voorkomen. Efflorescentie is vaak zichtbaar als witte uitslag en wordt veroorzaakt door ontbinding van de kristalstructuur van het materiaal. Door impregneren kan uw granieten oppervlak ook een kleurverdieping krijgen zodat deze er zo goed mogelijk blijft uitzien.

Contact

Wilt u weten wat de beste optie voor uw situatie is? Laat u dan adviseren door onze experts, die graag meer informatie geven.

Contact

Graniet kleur verdiepen

Graniet kan donkerder gemaakt en beschermd worden met kleurverdieper: een speciaal product dat beschermt tegen intensieve vervuiling op poreuze en sterk zuigende soorten natuursteen. Doordat het product de kleur verdiept, maar het oorspronkelijke karakter van het steen behoudt, is het ideaal voor binnen- en buitengebruik. Bovendien blijft het materiaal ademen en wordt er geen afsluiting gecreëerd. Onze experts gebruiken dit product om graniet te behandelen.

Kleurverdiepende behandeling van marble care

Graniet schuren, zoeten en polijsten

Als uw granieten vloer veelvuldig wordt gebruikt, zal het er na verloop van tijd wat minder mooi uitzien. Gelukkig kunt u het weer stralend maken. Door het vloeroppervlak te schuren, zoeten en polijsten kunnen verschillende problemen worden verholpen, waaronder oneffenheden, hoogteverschillen en ongelijkmatige oppervlakken. Ook kunnen met de behandeling gebruikssporen worden verwijderd.

 

Graniet schuren

We beginnen de behandeling met het schuren van uw oppervlak met diamantschijven in verschillende gradaties van grofheid. We starten met de grofste diamantschijven om oneffenheden te verwijderen en gaan dan verder met fijnere diamantschijven om krassen uit vorige schuur sessies te verwijderen tot het gewenste resultaat bereikt is.

Bij het afwerken van de vloer kunt u kiezen tussen een grof of fijn schuurresultaat. Een grove schuurlaag heeft minder glans en meer grip, terwijl een fijnere schuurlaag meer glans en minder grip biedt. Zodra het schuren is voltooid, blijft het oppervlak open en poreus; daarom moet er nog worden gezoet.

 

Graniet zoeten

Nadat graniet is geschuurd, wordt het verder verwerkt met diamantschijven. Dit proces, genaamd zoeten, verwijdert oneffenheden en krassen. Hierbij ontstaat een glanzend en dichter oppervlak, dat minder poreus is. Afhankelijk van de diamantschijven die gebruikt worden, variëren de vloeren van licht gezoet met weinig glans tot donker gezoet met meer glans.

 

Graniet polijsten

Na schuren en zoeten kunt u de granietvloer optisch verbeteren door het polijsten. Hierdoor krijgt het oppervlak een glanzend uiterlijk, wat de levensduur van de vloer verlengt in vergelijking met een matte vloer. Aangezien een matte vloer poreus is, verliest die gemakkelijk zijn glans, en daarom is polijsten een goede optie om de schoonheid van de granietvloer te behouden.

Offerte aanvragen

Heeft uw granieten oppervlak schade of behoefte aan onderhoud? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Marble Care. We sturen u dan zo snel mogelijk een prijsopgave.

Offerte aanvragen

Graniet antislip maken

Veel mensen zijn zich misschien niet bewust van de gevaren van gladde granieten oppervlakken, maar elk jaar gebeuren er ongelukken. Gelukkig kunnen we dit voorkomen door graniet antislip te maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het etsen of boucharderen van de natuursteen. Ons team van Marble Care kan u adviseren over de beste methode om uw granieten oppervlak antislip te maken en daarmee de veiligheid te verhogen.

Graniet repareren

Als u merkt dat er schade is aan het graniet in uw woning of ander gebouw, is het van cruciaal belang om snel reparaties uit te voeren. Dit zal de schade beperken en helpen om ervoor te zorgen dat het graniet na reparatie zo veel mogelijk terugkeert naar de oorspronkelijke staat. Herstelwerk bestaat meestal uit het herstellen van gaten en krassen, het corrigeren van hoekjes, lijmen van breuken en soms ook het vervangen van tegels.

Onze experts bij Marble Care bezitten de kundigheid en ervaring om graniet schade in bijna elke vorm te repareren met methoden die resultaatgericht zijn. Wij garanderen dat het herstelde oppervlak zo veel mogelijk op het origineel lijkt, zodat u nauwelijks verschil merkt. Als eerste sturen we een expert om de schade te inspecteren en de meest geschikte reparatietechniek op te stellen. We stellen een offerte samen en na goedkeuring worden er data ingepland voor de reparatiewerkzaamheden, die zo snel mogelijk zullen worden voltooid.

Meer over graniet repareren

Contact

Heeft u vragen over het behandelen van uw granieten oppervlakken? Neem dan contact op met Marble Care. Onze experts helpen u graag verder.

Contact

Graniet deconserveren

Deconserveren is een professionele methode om oude coatings van vloeren te verwijderen wanneer ze niet meer optimaal functioneren of niet van goede kwaliteit zijn. Om de vloer daarna te beschermen tegen schade, wordt er een nieuwe coating aangebracht. Deze methode biedt dezelfde bescherming als impregneren, maar heeft ook een extra voordeel: er ontstaat een mooie kleurverdieping.

Graniet borstelen

Borstelen staat bekend als een zeer effectieve manier om natuursteen schoon te maken. Met deze methode worden kleine oneffenheden en vuil verwijderd uit de steen. Om ervoor te zorgen dat uw vloer of gevel goed beschermd is tegen schade, is het belangrijk om na het borstelen een impregneermiddel aan te brengen. Steeds meer mensen gebruiken borsteltechnieken op hun binnenvloeren, buitenterrassen, trappen of bordessen van natuursteen.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen