Leisteen

Net als bij andere natuursteensoorten is het belangrijk om leisteen goed te onderhouden. Regelmatig onderhoud helpt om de goede conditie en het mooie uiterlijk van het gesteente te behouden. Leisteen is een uniek gesteente dat ook unieke behandelmethoden nodig heeft. Indien nodig wordt u bij complexere behandelingen of speciale oppervlakken geholpen door Marble Care.

leisteen oppervlak
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Regelmatig onderhoud

Omdat leisteen is samengesteld uit verschillende lagen, is het kwetsbaar voor schade. Het kan splijten en is gevoeliger voor krassen dan andere steensoorten. Daarom is regelmatig onderhoud van een leisteenvloer belangrijk om de levensduur ervan te verlengen. Marble Care heeft veel ervaring met leisteen en adviseert u graag over de beste methodes om uw leisteen mooi te houden.

Contact

Leisteen reinigen

Wilt u lang kunnen genieten van de mooie uitstraling van leisteen? Dan is het belangrijk om voor goed onderhoud te zorgen. Deze behandelingen variëren van vloeronderhoud tot het behandelen van leisteentegels. Hoewel er veel zelf kan worden gedaan, is het slim om af en toe professionals in te schakelen die de vloer goed reinigen.

Als u leisteen in uw huis of andere ruimte heeft, is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor het reinigen en onderhouden. Er zijn speciale middelen die geschikt zijn voor leisteen. Het is bij leisteen belangrijk middelen te gebruiken met de juiste pH-waarde. Sommige leisteensoorten zijn niet zuurbestendig en kunnen ernstig beschadigd raken door het verkeerde middel. Volg daarom ook altijd de aanwijzingen op de verpakking voor dosering om het beste resultaat te krijgen.

 

Leisteen cement verwijderen

U heeft net een prachtige natuurstenen vloer laten leggen, maar er is een lelijke cementsluier achtergebleven waardoor het uiteindelijke resultaat is verpest. Wij helpen u deze sluier zo snel mogelijk te verwijderen, zodat u kunt genieten van de perfect glanzende vloer die u altijd al heeft gewild.

Een cementsluier is een dof mat waas die achterblijft op de tegels na het voegen. Meestal wordt dit veroorzaakt door het salpeterzuur dat in het mortel of voegmiddel zit en dat naar boven trekt tijdens het uitharden of als de vloer niet goed genoeg is schoongemaakt na het voegen.

Als er een grijs waas ontstaat op uw vloer na het leggen, kunnen wij dit verwijderen. Afhankelijk van soort steen of tegel en de oorzaak, maken we gebruik van professionele reinigingsmiddelen of andere specialistische toepassingen. Om hardnekkig vuil te verwijderen gebruiken we specifieke producten die het natuursteen niet aantasten.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor behandeling van uw leisteen oppervlak? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Leisteen impregneren

Met een impregneerbehandeling kunt u de leisteen beschermen tegen olie, vet en water. Door het gebruik van speciaal ontwikkelde impregneermiddelen de middelen diep in de poriën van de steen. Hierdoor verkrijgt het oppervlak een langdurige bescherming tegen externe factoren die mogelijk schade kunnen veroorzaken. Dit betekent dat u minder onderhoud aan uw leisteen hoeft te doen. Wilt u weten wat uw opties zijn? Neem dan contact op met onze experts, die adviseren over de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

Leisteen coaten

Bij het coaten wordt er een kunststoflaag aangebracht op het natuursteen. Door deze laag kunnen vuil en vetten niet of nauwelijks intrekken. Het is een sterke buffer tegen vuil en vergemakkelijkt het onderhoud en dagelijks gebruik. Een coating heeft veelal een kleurverdiepende werking. Deze behandeling is geschikt voor de “ruwe” steensoorten zoals leisteen, kwartsiet en gebrand graniet.

Contact

Heeft u vragen over de behandeling van uw leisteen? Neem dan contact op, onze professionals staan u graag te woord.

Contact

Leisteen kleur verdiepen

U kunt het oppervlak van leisteen verdiepen en beschermen met behulp van een speciaal product: kleurverdieper. Onze experts weten hoe ze dit product moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat de natuursteen dieper gekleurd wordt, maar ook beschermd wordt tegen vlekken en kringen. Het karakter van het leisteen verandert niet. Kleurverdiepende behandelingen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het materiaal wordt niet geheel afgesloten en kan daarom blijven ademen.

 

Leisteen borstelen

Omdat leisteen bijzonder kwetsbaar is en is opgebouwd uit laagjes, is het niet mogelijk dit materiaal te schuren zoals kan bij bijvoorbeeld marmer of graniet. Het is wel mogelijk het leisteen te borstelen. Borstelen is een uitstekende oplossing voor het schoonhouden van leisteen oppervlakken. Door met de borstelmethode te werken, kunt u oneffenheden en vuil verwijderen dat zich in de steen ophoopt. Daarna is het cruciaal om behandeling met een impregneermiddel toe te passen om ervoor te zorgen dat uw vloer, gevel, trap of bordes sterker wordt en goed beschermd blijft. Steeds meer mensen gebruiken deze methode om hun leisteen goed schoon te laten maken.

Offerte

Bent u benieuwd naar de kosten voor het behandelen van uw leisteen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Leisteen repareren

Zelfs als u voorzichtig omgaat met uw leisteen en voor preventief onderhoud zorgt, is het mogelijk dat er schade aan ontstaat. Herstellen van schade dient zo snel mogelijk te gebeuren om verdere verspreiding ervan te voorkomen. Laat de reparatie van uw oppervlak op tijd uitvoeren om de levensduur ervan te waarborgen.

Om leisteen te repareren is speciale kennis vereist over het gesteente, de chemie en de behandelingen die nodig zijn. Er zijn meerdere manieren om uw interieur of exterieur terug in goede staat te krijgen. De experts van Marble Care adviseren u over de beste manier.

Als u Marble Care inschakelt om de schade te repareren, zal er altijd eerst een expert langskomen om de schade te beoordelen. De expert geeft een advies af voor de beste methode voor reparatie. Ook maken we een vrijblijvende offerte op. Als u die accepteert plannen we de werkzaamheden zo spoedig mogelijk in.

 

Leisteen aanhelen

Als u een wand of keukenkast wilt verwijderen of uw woning wilt vergroten, zullen de tegels van de vloer aangeheeld moeten worden. We verwijderen de oude tegels heel zorgvuldig om schade aan andere tegels en/of de vloerverwarming te voorkomen. Daarna zoeken we naar vervangende tegels die zo dicht mogelijk bij de originele kleur passen.

Nadat de tegels gelegd zijn, wordt het vloeroppervlak behandeld om verschillen tussen de oude en nieuwe vloer zo veel mogelijk te verbergen.

 

Leisteen deconserveren

Deconserveren is een professionele methode om oude coatings van de vloer te verwijderen. Dit kan nodig zijn als de huidige coating niet meer effectief werkt of van slechte kwaliteit is. Na het deconserveren wordt er een nieuwe coating aangebracht om de vloer opnieuw te beschermen tegen schade. Deze manier van beschermen heeft dezelfde functie als impregneren, maar heeft ook een extra toevoeging die ervoor zorgt dat er een kleurverdieping ontstaat.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen