Kalksteen

Kalksteen is een prachtig natuurproduct met een rustieke, natuurlijke uitstraling. Het is beschikbaar in een grote diversiteit aan kleuren en slijt niet snel. Met professioneel onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw kalksteen oppervlakken er goed blijven uitzien.

kalksteen reparatie door marble care
kalksteen vloer marble care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Kalksteen onderhoud en reparatie

Met goed onderhoud van kalksteen kunnen problemen zowel op korte als op lange termijn worden voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig inspecties te doen om schade zo snel mogelijk op te merken, want hoe eerder u erbij bent, hoe beter u ernstige problemen kunt voorkomen. Mocht er schade optreden, dan is herstel noodzakelijk. Hieronder vindt u een lijst met de diensten die we bieden met betrekking tot kalksteenonderhoud en -herstel. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marble Care, we geven graag antwoord.

Contact

Kalksteen reinigen

Als u kalksteen wilt reinigen is het belangrijk dat u alleen producten gebruikt die geschikt zijn voor de variant in uw woning, kantoor of andere ruimte. Het gebruik van de verkeerde middelen kan leiden tot ernstige schade. Lees altijd de dosering op de verpakking goed en wees alert op producten met te hoge of te lage pH-waarden. Kalksteen is zuurgevoelig, dus een te lage pH-waarde kan het poreuze oppervlak aantasten en ernstig beschadigen. Kies daarom altijd reinigings- en onderhoudsmiddelen met een neutrale pH-waarde voor het beste resultaat.

Als u uw kalksteen vloer wilt laten reinigen, maar niet zeker weet welke methode het beste is of als het karwei te groot is om alleen aan te pakken, moet u bij Marble Care zijn. Onze gespecialiseerde medewerkers weten precies hoe ze de vloer weer zo goed mogelijk kunnen laten stralen.

 

Kalksteen cementsluier verwijderen

Heeft u net een prachtige vloer met natuursteen gekocht, maar ziet u dat er na het voegen een grijze sluier achter is gebleven die de glans en het uiterlijk aantast? Wilt u deze cementsluier zo snel mogelijk verwijderen? Wij helpen u hier graag bij.

Een cementsluier kan ontstaan na het voegen van natuursteentegels als er een restant cement of voegmiddel overblijft. Dit resulteert in een dof, mat effect dat vaak veroorzaakt wordt door salpeterzuur uit het mortel of voegmiddel dat naar boven trekt tijdens het uitharden.

Als uw vloer bedekt is met een grijze cementsluier, kunnen wij dit voor u verwijderen. Afhankelijk van het type steen of tegel en de daarmee samenhangende oorzaak, gebruiken we reinigingsmiddelen of andere speciale toepassingen zoals licht schuren. Om hardnekkig vuil te verwijderen gaan wij voorzichtig te werk door geen producten te gebruiken die het kalksteen kunnen aantasten.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor uw kalksteenonderhoud? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Marble Care.

Offerte

Kalksteen impregneren

Bescherming van uw kalksteen oppervlakken is van het grootste belang. Impregneren voorkomt dat water, vet en olie in de steen kunnen dringen. Hiervoor gebruiken we een speciale impregneeroplossing die specifiek is afgestemd op het soort gesteente dat we behandelen. Het impregneermiddel passeert door de poriën in het gesteente, waardoor een vet-, olie en waterafstotende laag ontstaat ter bescherming tegen schadelijke invloeden. Voor het correct uitvoeren van impregneren zijn kennis van chemie, natuursteen, behandelingen en impregneermiddelen essentieel.

Impregneren van kalksteen is een efficiënte manier om vorstschade, vlekken en efflorescentie te voorkomen. Efflorescentie, vaak zichtbaar als witte verkleuringen, wordt veroorzaakt door chemische reacties in het steenoppervlak die de kristalstructuur oplossen. Afhankelijk van het materiaal kunnen impregneerproducten er ook voor zorgen dat de kleur dieper wordt waardoor uw kalksteen oppervlakken er zo goed mogelijk uit blijven zien.

 

Kalksteen kleur verdiepen

De kleur van kalksteen kan worden verdiept met behulp van speciale producten. Het doel is om het materiaal donkerder te maken en het oppervlak te beschermen. Onze experts gebruiken een product dat vervuiling op poreuze natuursteen kan voorkomen. Dit product verbetert het kalksteen door de kleur te verdiepen en bescherming te bieden tegen vlekken en kringen, maar zonder de oorspronkelijke karakteristieken aan te passen. Het product is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en het materiaal blijft ademen, zonder geheel afgesloten te worden.

Contact

Wilt u weten wat de beste bescherming is voor uw kalksteen oppervlak? Neem dan contact op met Marble Care. Wij voorzien u graag van de juiste informatie.

Contact

Kalksteen schuren, zoeten en polijsten

Naarmate de tijd verstrijkt, kan intensief gebruik van uw kalksteen vloer ervoor zorgen dat hij er minder stralend uitziet. Maar er is goed nieuws: kalksteen schuren, zoeten en polijsten repareert verschillende problemen, zoals het opvullen van oneffenheden, het bijwerken van hoogteverschillen en het egaliseren van vlakke oppervlakken. Dit proces kan ook gebruikssporen verminderen of verwijderen.

Kalksteen schuren

Om de vloer perfect glad te krijgen, gebruiken we industriële diamantschijven in verschillende gradaties. We beginnen met het schuren met de grofste schuurschijven om oneffenheden te verwijderen. Daarna gebruiken we fijnere schuurschijven om eventuele krassen uit de vorige stap te verwijderen totdat het gewenste resultaat bereikt is.

De vloer kan naar uw eigen smaak worden afgewerkt: grof of fijn geschuurd. Een grovere schuurlaag heeft minder glans, maar heeft een hogere antislipweerstand; terwijl een fijnere schuurlaag meer glans biedt met een lagere antislipweerstand. Nadat het schuren is voltooid, blijft het oppervlak altijd open en poreus; daarom moet dit worden afgedicht door te zoeten.

 

Kalksteen zoeten

Na het schuren wordt het kalksteen behandeld met diamantschijven om zo onregelmatigheden en krassen te verwijderen. Dit proces, genaamd ‘zoeten’, zorgt voor een glanzend oppervlak met minder poriën. Afhankelijk van de gebruikte diamantschijven kan de vloer variëren van licht gezoet, met minder glans, tot donker gezoet, met meer glans.

Kalksteen polijsten

Kalksteenoppervlakken kunnen worden gepolijst voor het verbeteren van de glans en kleur. De polijstmethode verschilt afhankelijk van het type kalksteen dat wordt gebruikt, maar vaak wordt er eerst een schuurmiddel aangebracht om krassen te verwijderen en daarna wordt er een polijstmiddel toegevoegd voor optimale glans.

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de kosten voor onderhoud en reparatie van uw kalksteen oppervlak? Vraag dan een offerte aan. We sturen u zo snel mogelijk een prijsopgave, natuurlijk volledig vrijblijvend.

Offerte aanvragen

Kalksteen antislip maken

Kalksteen kan behoorlijk glad zijn, zeker als het nat is. Op sommige oppervlakken is gladheid niet wenselijk. Het kan daarom nodig zijn kalksteen antislip te maken. Hiervoor zijn verschillende manieren, zoals boucharderen of etsen. We adviseren u graag over de beste manier om uw oppervlak antislip te maken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Kalksteen kristalliseren

Kristalliseren is een manier om harde, natuurlijke materialen te verharden. Bijvoorbeeld kalksteen, dat vaak voor deze behandeling wordt gebruikt vanwege de hoge kalkconcentratie. Door het oppervlak te verdichten wordt slijtage vertraagd en is het voor vuil minder makkelijk om in de poriën van het materiaal terecht te komen. Door deze behandeling wordt het oppervlak verdicht, waardoor het gemakkelijker te reinigen is. Bovendien helpt het verminderen of zelfs verwijderen van fijne krasjes.

Allereerst zorgen we ervoor dat alle beschermlagen zoals coating of een impregneerlaag verwijderd worden. Vervolgens behandelen we de vloer met een boenmachine met staalwol en chemicaliën om de chemische reactie in het steenoppervlak te activeren. Deze reactie maakt uw kalksteen vloer slijtvaster en meer bestand tegen verdere schade. Wanneer dit proces gedaan is, krijgt uw vloer haar glans terug, of zelfs meer glans dan voorheen.

Na een kristallisatiebehandeling van uw kalksteen vloer is het van cruciaal belang dat u hem goed schoonhoudt. Als de verzorging te wensen overlaat, riskeert u dat de glans en kwaliteit van uw vloer snel afneemt. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een regelmatige routine voor reiniging aan te houden.

Contact

Heeft u vragen over het kristalliseren of anders behandelen van uw kalksteen oppervlak? Neem dan contact op met Marble Care. Wij helpen u graag verder.

Contact

Kalksteen repareren

Schade aan kalksteen moet zo snel mogelijk worden gerepareerd om uitbreiding van de schade te voorkomen. De reparatie bestaat meestal uit het wegwerken van gaten en krassen, het corrigeren van hoekjes, het lijmen van barsten en soms zelfs het vervangen van gehele tegels. Zo restaureren we uw kalkstenen oppervlak naar de staat waarin hij oorspronkelijk was.

Marble Care heeft de capaciteiten om schade aan kalksteen te repareren. Onze technieken garanderen een resultaat dat zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke uiterlijk komt. Eerst sturen we een expert om de schade nauwkeurig te inspecteren en daarna maakt hij een offerte op basis van de bevindingen. Als u akkoord gaat, plannen wij direct de werkzaamheden in om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

 

Kalksteen aanhelen

Als u een muur of keukenblok verwijdert of de woning uitbreidt, is het noodzakelijk dat u de vloer aanheelt. We verwijderen de oude tegels met veel zorg om ervoor te zorgen dat er geen schade toegebracht wordt aan andere tegels. Vervolgens zoeken we naar vervangende tegels die in kleur zo dicht mogelijk bij de oude tegels aansluiten.

Nadat de tegels zijn geplaatst, wordt het vloeroppervlak grondig geschuurd en gepolijst om een glad oppervlak te creëren. Dit verwijdert alle oneffenheden en verschillen tussen de oude en nieuwe vloer, waardoor u een mooi, homogeen geheel krijgt.

 

Kalksteen deconserveren

Deconserveren is het verwijderen van een oude coating. Dit kan nodig zijn als de huidige coating niet meer voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaarden. Na het deconserveren wordt er een nieuwe coating toegevoegd om de vloer opnieuw te beschermen. Zo krijgt u alle voordelen van impregneren, maar ook extra bescherming en een mooie kleurverdieping.

Kalksteen borstelen

Borstelen is een perfecte methode om natuursteen vloeren en gevels schoon te maken. Het verwijdert kleine oneffenheden en losse stofdeeltjes om het steenoppervlak weer glanzend te maken. Het is aan te raden om na het borstelen een impregneermiddel toe te passen om de vloer of gevel beter te beschermen.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen