Natuursteen schadeherstel

Natuursteen is een prachtig materiaal dat uw woning definitief een stijlvolle uitstraling geeft. Helaas kunnen er schades aan het oppervlak ontstaan. Gelukkig is Marble Care dé expert in natuursteen schadeherstel en onderhoud, al tientallen jaren. We herstellen schade van elke soort en op elke schaal. U kunt op ons rekenen voor een professionele oplossing die betaalbaar is.

Vraag een offerte aan

herstel traptreden door marble care
herstel gevel door marble care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Schade: oorzaken en oplossingen

Schade aan natuursteen kan ontstaan ​​door allerlei oorzaken. Wanneer een ruimte veel gebruikt wordt kan het oppervlak van de steen sneller verslechteren. Om de schade te beperken en te voorkomen hebben wij op onze website deze pagina met informatie over het repareren van natuursteen opgesteld. U vindt er een overzicht van de meest voorkomende schades en we geven u concrete tips om deze te voorkomen. Preventie is immers altijd beter dan behandeling.

Reparatie van een granito vloer door Marble Care

Manieren om natuursteen te herstellen

Als u natuursteen in huis hebt, moet u eventuele schade zo snel mogelijk repareren. Natuursteen reparatie zal ervoor zorgen dat het gesteente zo veel mogelijk terug wordt gebracht naar de originele staat, waardoor eventuele verdere schade voorkomen kan worden. Veel voorkomende werkzaamheden bij het herstellen van natuursteen zijn het herstellen van gaten en butsen, het corrigeren van beschadigde hoekjes, het lijmen van breuken en in extreme gevallen het vervangen van tegels.

De Marble Care professionals hebben uitgebreide kennis van alle verschillende soorten natuursteen. Ze weten precies welke technieken en methoden ze moeten gebruiken voor elk type steen. Aangezien elke steensoort uniek is in uiterlijk en eigenschappen, zullen zij hun behandeling op maat aanpassen. U kunt erop rekenen dat Marble Care bij het repareren van natuursteen streeft naar het herstellen van het oppervlak naar de oorspronkelijke conditie.

Marble Care heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van natuursteen in Nederland en daarbuiten. Onze expertise draait om het repareren en herstellen van natuursteen. Of het nu gaat om vloeren, tegels, dorpels, vensterbanken, aanrechtbladen, trappen of gevels; wij kunnen het allemaal maken. Een aantal van de meest voorkomende typen schade die we behandelen zijn krassen en scheuren, butsen, gaten, breuken en ingetrokken vlekken.

natuursteen schadeherstel door marble Care

Hoe kunt u krassen en scheuren in natuursteen herstellen?

Hoewel het gebruik van natuursteen een lange levensduur heeft, is het niet ongebruikelijk dat er krassen en andere schade optreden. Gelukkig zijn er manieren om de schoonheid ervan te herstellen. Wij passen hiervoor een diamant slijpmachine toe waarmee we fijne krassen en doffe aspecten verwijderen. We hoeven echter niet altijd het gehele oppervlak te behandelen, maar alleen plaatselijk waar de schade zichtbaar is. Op deze manier voorzien we uw vloer van de oude glans.

We hebben ook speciale technieken op het gebied van reparaties. Om scheuren in natuursteen te herstellen, worden deze voorzien van hars. Nadat de hars is uitgehard, wordt de vloer verder afgewerkt zoals gewenst. Deze techniek, genaamd ‘resineren’, zorgt ervoor dat de scheur effectief wordt versterkt.

Reparaties uitvoeren aan butsen en gaten in natuursteen

Omdat natuursteen poreus is kunnen er onzichtbare holtes aanwezig zijn. Wanneer de toplaag beschadigd wordt door stoten, slijtage of andere aanrakingen, kunnen butsen en gaten ontstaan. De vorm maakt het moeilijk om te repareren met lijm of mortel, dus moet de holte uitgehakt of uitgeboord worden voor een betere hechting. Soms is het nodig om het stuk te vervangen door kunststeen of hetzelfde materiaal als wat er oorspronkelijk was.

Hoe kunt u vlekken verwijderen uit natuursteen?

Wanneer er geen impregneerlaag is aangebracht of deze is verouderd, kunnen vlekken in het oppervlak trekken. Vloeistoffen zoals rode wijn, olie en roest kunnen vaak moeilijk weg te poetsen zijn. Om deze hardnekkig ingetrokken vlekken te verwijderen zijn reparatiewerkzaamheden nodig. Wij gebruiken specifieke reinigingsmiddelen en specialistische apparatuur om uw natuursteen terug in de oude staat te brengen. Soms wordt de behandeling meerdere keren herhaald voor een optimaal eindresultaat.

natuursteen schadeherstel door marble care

Manieren om reparaties aan natuursteen te voorkomen

In plaats van te repareren, is het beter om schade aan natuursteen te voorkomen. We delen hieronder een aantal tips om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk last krijgt van problemen met natuursteen:

Vuil kan schade aanrichten op natuurstenen oppervlakken, dus het is belangrijk dat u deze regelmatig reinigt. Net als bij andere oppervlakken kunt u uw natuurstenen oppervlakken afnemen met lauwwarm water en indien nodig met schoonmaakmiddelen die specifiek zijn voor het gesteente in uw huis.

Als er per ongeluk een vlek wordt gemaakt met een vloeistof of ander materiaal is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen, om te voorkomen dat het verder dringt in lagen van het gesteente en leidt tot schade. Haal altijd eerst een natte theedoek met schoon water over de plek wanneer u een vlek maakt op een natuurstenen oppervlak.

Als u natuursteen schoonmaakt is het wijs om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Als u een verkeerd product gebruikt met de verkeerde zuurgraad kan het gesteente beschadigen. Koop daarom alleen reinigingsmiddelen die geoptimaliseerd zijn voor uw natuursteen en zoek advies van specialisten als dat nodig is.

Veel mensen kiezen natuursteen alleen op basis van de externe kenmerken. Toch is het belangrijk goed na te denken over de eigenschappen ervan als u het wilt gebruiken in en om uw woning. Bepaalde eigenschappen, zoals slijtvastheid, zuurgevoeligheid, chemische weerbaarheid, porositeit en bestendigheid tegen vorst bepalen of het geschikt is voor een bepaalde toepassing. Wanneer dit niet het geval is, kan dat schade veroorzaken.

Heeft u ondanks de verschillende maatregelen toch schade aan het natuursteen? Laat het dan zo snel mogelijk repareren. Neem contact op met de deskundigen van Marble Care om te bespreken wat wij voor u kunnen doen.

Het herstellen van verschillende soorten natuursteen

De behandeling die nodig is om natuursteen te repareren is vaak vergelijkbaar, maar de gereedschappen en onderhoudsmiddelen die worden gebruikt kunnen enorm verschillen. Omdat elke natuursteensoort anders is, moet u ervoor zorgen dat u de juiste reparatie- en onderhoudstechnieken hanteert die specifiek zijn voor uw natuursteen. We raden aan contact op te nemen met onze experts voor meer informatie.

Contact

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen