FAQ – Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op de vragen die Marble Care het meest hoort. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Een van onze experts helpt u graag verder.

Contact

een vloer onderhouden door marble care
een medewerker van marble care repareert schade aan natuursteen
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Hoe maak ik marmer schoon?

Bij het schoonmaken van marmer is het belangrijk dat u de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Middelen die niet voor het schoonmaken van marmer bedoeld zijn kunnen de verkeerde zuurgraad hebben en het marmer beschadigen. Gebruik daarom alleen middelen die speciaal voor marmer zijn.

Hoe maak ik graniet schoon?

Graniet is minder kwetsbaar voor zuur dan steensoorten die meer kalk bevatten zoals marmer. Graniet is goed schoon te maken met een zachte doek met een druppel afwasmiddel of grondreiniger.

Wat voor middelen gebruikt Marble Care voor het reinigen van natuursteen?

Marble Care gebruikt specialistische schoonmaakmiddelen voor het reinigen van natuursteen. Zo gebruiken we voor natuursteensoorten met een hoog kalkgehalte reinigingsmiddelen met een neutrale pH-graad, zodat we zeker weten dat we het oppervlak niet beschadigen.

Hoe weet ik of ik marmer of graniet heb?

Soms weet u niet meer wat u heeft aangeschaft of opgeleverd heeft gekregen. Het gebeurt af en toe dat mensen niet weten of hun oppervlak van marmer of graniet gemaakt is. Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur (zoals bij een suikerklontje). Graniet bestaat vooral uit veldspaat (kristallen) die de kleur van het materiaal bepalen. Graniet is ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen.

Wat te doen bij schade aan marmer?

Als er schade is aan uw marmer is het in ieder geval belangrijk de schade snel te repareren of te laten repareren. Als u dit niet doet kan de schade groter worden. Er bestaan middelen waarmee u zelf kleine schades aan marmer kunt repareren, maar die zorgen vaak voor een tijdelijke reparatie en hebben niet de juiste kleur. Daarom adviseren we u een professional de reparatie uit te laten voeren. Dan weet u zeker dat de reparatie op de juiste manier gebeurt.

Hoe vaak heeft mijn marmer onderhoud nodig?

Het is belangrijk regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw marmer. Uit ervaring van Marble Care blijkt dat een keer in de drie jaar onderhoud goed werkt voor de meeste marmer oppervlakken.

Hoe vaak heeft natuursteen onderhoud nodig?

Hoe vaak natuursteen onderhouden moet worden hangt veel af van de soort natuursteen en hoe veel het oppervlak gebruikt wordt. Neem voor vragen over onderhoud contact op met de experts van Marble Care. We helpen u graag verder.

Wat zijn de kosten van natuursteen reparatie en onderhoud?

De kosten van reparatie en onderhoud van natuursteen hangen erg af van de soort natuursteen, de benodigde werkzaamheden en het aantal vierkante meters dat onderhouden of gerepareerd moet worden. Voor een gedetailleerde offerte kunt u contact opnemen met Marble Care.

Hoe bescherm ik marmer tegen schade?

Er zijn meerdere manieren om uw marmer te beschermen tegen schade. Het is in ieder geval belangrijk uw marmer regelmatig te reinigen en onderhouden. Daarnaast is het mogelijk marmer te laten kristalliseren. Deze professionele behandeling zorgt voor optimale bescherming van uw marmer.

Hoe bescherm ik kalksteen tegen schade?

Er zijn verschillende manieren om kalksteen te beschermen. Het is mogelijk kalksteen te impregneren. Zo voorkomt u dat water, vet en olie kunnen binnendringen in de steen. Het is ook mogelijk kalksteen te kristalliseren. Dan wordt er met behulp van een chemische reactie en extra laag op het steenoppervlak gecreëerd.

Wat kost travertin onderhoud?

De kosten voor onderhoud van travertin en andere soorten natuursteen is sterk afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de benodigde werkzaamheden. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

Kan ik marmer zelf impregneren?

Er zijn middelen om marmer zelf te impregneren, maar het is beter het impregneren over te laten aan een professional. Dan weet u zeker dat uw oppervlak optimaal beschermd is.

Kan graniet gerepareerd worden?

Vaak is het mogelijk schade aan graniet te repareren. Het is in ieder geval belangrijk te handelen zodra u de schade ontdekt. Hoe langer u wacht met de reparatie, hoe meer de schade zich uit kan breiden.

Hoelang duurt natuursteen onderhoud en reparatie?

De duur van werkzaamheden aan natuursteen hangt erg af van de aard van de werkzaamheden, de omvang van de problemen en het aantal vierkante meters dat behandeld moet worden. Neem contact op met Marble Care voor een inschatting.

Levert onderhoud aan marmer veel overlast op?

Het is mogelijk dat bij onderhoud aan marmer overlast optreedt. De professionals van Marble Care hebben veel ervaring met de werkzaamheden rondom marmer onderhoud en reparatie en voeren deze uit met minimale overlast. Is het echt niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren binnen kantooruren? In overleg is het mogelijk deze op een ander moment uit te voeren.

Komt er veel stof vrij bij marmer onderhoud?

De werkwijze van Marble Care zorgt ervoor dat bij de meeste werkzaamheden zeer weinig stof geproduceerd wordt. We streven er altijd naar de overlast voor de omgeving te minimaliseren.

Kan je graniet kristalliseren?

Het is niet mogelijk graniet te kristalliseren. Kristalliseren is alleen mogelijk bij steensoorten met een hoog kalkgehalte zoals marmer.

Is Marble Care ook beschikbaar voor kleinere klussen?

Marble Care is beschikbaar voor alle klussen, zowel groot als klein. Ook voor onderhoud of reparatie van een aanrechtblad bent u bij Marble Care aan het juiste adres.

Is terrazzo aanhelen mogelijk?

Het aanhelen van terrazzo is goed mogelijk. De specialisten van Marble Care hebben ervaring in het aanhelen van terrazzo en zorgen dat de verschillen tussen oud en nieuw zo goed als onmerkbaar zijn.

Waarom kiezen voor Marble Care?

Kiezen voor Marble Care is kiezen voor ervaring en kennis. We onderscheiden ons met onze liefde voor materialen, expertise en zorgvuldige werkwijze.

Waar is Marble Care actief?

Marble Care is actief binnen en buiten Nederland. We hebben succesvol projecten afgerond in heel Europa en zelfs daarbuiten.

Is marmer kristalliseren nodig?

Marmer kristalliseren is een goede manier om het oppervlak van marmer af te dichten. Door deze behandeling wordt het oppervlak harder en bestendiger tegen slijtage. Ook krijgt de vloer meer glans.

Moet hardsteen geïmpregneerd worden?

Impregneren zorgt voor een optimale bescherming van uw hardsteen. Bovendien kan impregneren een kleurverdiepende werking hebben. Als u twijfelt of impregneren voor u de beste optie is, neem dan contact op met Marble Care. We helpen u graag verder.

Krijg ik een prijsopgave voordat Marble Care aan de werkzaamheden begint?

Bij Marble Care krijgt u altijd een volledig vrijblijvende offerte voordat u aan de werkzaamheden begint. Pas als u de offerte accepteert beginnen we aan de werkzaamheden. Zo weet u waar u aan toe bent.

Welke middelen moet ik gebruiken om mijn natuursteen te onderhouden?

Bij het onderhouden van natuursteen is het belangrijk dat u alleen middelen gebruikt die bedoeld zijn voor uw natuursteen. De verkeerde middelen kunnen uw natuursteen beschadigen. Neem voor advies contact op met Marble Care, we helpen u graag.

Kan ik Marble Care in het buitenland inhuren?

Marble Care is actief in binnen- en buitenland. Ook buiten Nederland en zelfs buiten Europa kunnen we u van dienst zijn met onderhoud en reparatie van natuursteen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kan ik Marble Care vragen om advies?

Met meer dan 30 jaar ervaring zijn de professionals van Marble Care een goede bron van informatie over natuursteen. Heeft u een vraag over natuursteen waar u niet uitkomt? Neem dan contact op, we beantwoorden uw vraag graag.

Kan ik mijn natuursteen laten borstelen?

Borstelen is een uitstekende manier om uw natuursteen te reinigen. Kleine oneffenheden worden met de borstel verwijderd. Borstelen is geschikt voor bijna alle soorten natuursteen.

Hoe verwijder ik vlekken uit natuursteen?

Bij vlekken in natuursteen is het belangrijk snel te handelen. Neem de vlek af met een vochtige doek. Wanneer er geen impregneerlaag is aangebracht, is het mogelijk dat de vlek in de steen trekt. Neem in dat geval contact op met Marble Care. We gebruiken specifieke reinigingsmiddelen en professionele apparatuur om de vlek te verwijderen.

Hoe schade aan natuursteen te taxeren?

Bij schade aan marmer of ander natuursteen is het soms, bijvoorbeeld bij verzekeringskwesties, nodig de schade te taxeren. Marble Care heeft veel kennis en ervaring en kan de schade daarom nauwkeurig taxeren.

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen