Terrazzo en granito

Terrazzo, ook wel granito genoemd, is een vloerafwerking die bestaat uit marmerkorrels of andere materiaalkorrels die worden gemengd in cement of klei. Na het drogen en polijsten ontstaat er een mooi resultaat.

Terrazzovloeren hebben veel voordelen als het gaat om creatieve vrijheid. Er kan gevarieerd worden met verschillende kleuren, patronen en designs. Bovendien zijn terrazzovloeren uiterst stoot- en krasvast, waardoor ze jarenlang meegaan. Helaas is het materiaal nogal poreus, waardoor vuil relatief makkelijk door terrazzo wordt opgenomen. Het is daarom belangrijk terrazzo goed schoon te houden. Marble Care kan u hierin ontzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Een granito vloer gerenoveerd door MArble Care
Granito onderhouden door Marble Care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Terrazzo of granito reinigen

Met een goede verzorging van uw terrazzo kunt u schade aan uw oppervlakken voorkomen. Preventief onderhoud biedt op korte en lange termijn veel voordelen. Problemen worden door regelmatig onderhoud sneller gedetecteerd. Door op tijd actie te ondernemen, kunt u effectief problemen voorkomen of oplossen.

Het is van groot belang dat u alleen producten gebruikt die geschikt zijn voor het terrazzo of granito in uw woning. Verkeerde middelen kunnen ernstige schade aanrichten. Houd altijd rekening met de dosering die staat vermeld op de verpakking en let goed op producten met te hoge of te lage pH-waarden. Gebruik de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen om optimale resultaten te behalen en schade te voorkomen.

Waar u ook zorgen over heeft als het gaat om uw terrazzo vloer, Marble Care staat klaar om u te helpen. Onze experts bieden professioneel advies en resultaten die er weer gloednieuw uitzien.

Granito gerepareerd door Marble Care

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat Marble Care voor u kan betekenen, of wat de kosten zijn voor de door u gewenste behandeling? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Terrazzo of granito impregneren

Voor een goede bescherming van uw terrazzo oppervlakken is het belangrijk om ze te behandelen met specifieke impregneermiddelen. Deze producten dringen door in de poriën van de steen en vormen een barrière tegen vet, olie en water. Om het impregneren van terrazzo effectief te laten zijn, moet u kennis hebben over chemie, natuursteen, behandelingen en de juiste middelen om de behandeling zo goed mogelijk uit te voeren.

Terrazzo impregneren is een slimme manier om schade, verkleuring en efflorescentie te voorkomen. Efflorescentie, meestal herkenbaar aan witte uitslag, treedt zichtbaar op wanneer de kristallen in de steen ontbinden. Afhankelijk van de situatie kan impregneren ook leiden tot diepere kleuren voor een fantastische uitstraling. Onze experts helpen u graag met advies over de beste methode voor behandeling van uw terrazzo oppervlakken.

Terrazzo of granito kleur verdiepen

Terrazzo kan behandeld worden met kleurverdieping, wat betekent dat het donkerder gemaakt en beschermd wordt. Onze experts gebruiken hiervoor een speciale oplossing die intensieve vervuiling voorkomt. Door het toepassen van dit product wordt de kleur verdiept, worden vlekken en kringen preventief tegengegaan en blijft het oorspronkelijke karakter van het oppervlak behouden. Bovendien is de oplossing zowel binnen- als buitengebruik geschikt; het materiaal blijft ademen doordat het niet geheel afgesloten is.

Contact

Heeft u vragen over de beste methode om uw granito of terrazzo te verbeteren? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Contact

Terrazzo of granito schuren, zoeten en polijsten

Na jaren intensief gebruik kan uw terrazzo vloer wat minder mooi ogen. Gelukkig is er een manier om deze weer als nieuw te krijgen. Terrazzo schuren, zoeten en polijsten verhelpt verschillende problemen, zoals het egaliseren van oneffenheden in de vloer, het elimineren van hoogteverschillen en het verwijderen van gebruikssporen. Uw terrazzo vloer zal er na deze stappen opnieuw stralend uitzien.

Terrazzo of granito schuren

We beginnen de behandeling met het schuren van het oppervlak met industriële diamanten schijven van verschillende grofheden. We gebruiken eerst de grofste schuurmachine om de meeste oneffenheden te verwijderen. Vervolgens worden fijnere schijven gebruikt om krassen uit de vorige ronde te verwijderen totdat het beste resultaat is bereikt.

Het schuren van de vloer kan een grof of een fijn resultaat opleveren. Een grove schuurlaag creëert minder glans en meer slipweerstand, terwijl een fijnere laag voor meer glans en minder slipweerstand zorgt. Nadat het schuren is voltooid, blijft het oppervlak altijd poreus; daarom moet er gezoet worden om ervoor te zorgen dat het oppervlak klaar is om te gebruiken.

 

Terrazzo of granito zoeten

Nadat het terrazzo geschuurd is, is het tijd voor het zoeten. Diamantschijven worden hierbij gebruikt om een glanzend en dichter oppervlak te creëren met minder poriën. Afhankelijk van de schijven die u kiest, varieert het resultaat van licht gezoet – wat een mindere glans oplevert – tot donker gezoet, wat extra glans biedt.

Terrazzo of granito polijsten

Na het schuren en zoeten kunnen we de terrazzo vloer polijsten om een glanzend oppervlak te creëren. Hierdoor wordt de structuur compacter en krijgt uw vloer meer weerstand tegen slijtage. Een niet gepolijste vloer is poreus, waardoor hij sneller zijn glans verliest. Polijsten is een goede oplossing als u uw terrazzo vloer lang mooi wilt houden.

Terrazzo of granito kristalliseren

Kristalliseren is een effectieve manier om het oppervlak van terrazzo te verdichten, waardoor slijtage en vuilophoping worden voorkomen. Door de processen van kristalliseren wordt het oppervlak veel sterker en duurzamer.

Natuurstenen vloeren kunnen jarenlang mooi blijven als u ervoor zorgt dat ze goed behandeld worden. Een effectieve manier om dit te doen is door middel van kristallisering, waardoor het oppervlak verdicht en gemakkelijker te reinigen is. Het proces helpt ook bij het verminderen of zelfs elimineren van krassen en andere schade aan het oppervlak.

Voordat we de vloer kunnen kristalliseren, moeten alle beschermlagen, zoals coating of een impregneerlaag, eerst verwijderd worden door chemische reiniging. Vervolgens behandelen we het steenoppervlak met een staalwolborstelmachine om een reactie op te wekken. Deze reactie maakt uw terrazzo of granito vloer hard en bestand tegen slijtage. Zodra de behandeling is afgerond, zal uw vloer zijn glans terugkrijgen, of zelfs meer glans hebben dan daarvoor.

Na een terrazzo vloer te hebben gekristalliseerd is het verzorgen ervan essentieel. Anders kan de vloer er snel dof of beschadigd uit gaan zien. Probeer daarom de vloer regelmatig goed te reinigen. Zeker als de vloer veel gebruikt wordt is het regelmatig onderhouden ervan essentieel. De experts van Marble Care adviseren u graag over de juiste onderhoudsmethoden.

Offerte

Vraag een offerte aan voor de behandeling van uw granieten oppervlak, natuurlijk volledig vrijblijvend.

Offerte aanvragen

Terrazzo of granito repareren

Als er schade is aangericht aan uw terrazzo vloer of een ander oppervlak van terrazzo of granito is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren. We streven er altijd naar de situatie zo dicht mogelijk bij het origineel terug te brengen. Uw reparatie kan bestaan uit het vullen van gaten of krassen, het repareren van hoeken of het lijmen van breuken.

Marble Care heeft de kennis en vaardigheden om vrijwel elke schade aan terrazzo te herstellen. Onze technieken garanderen een resultaat dat zo dicht mogelijk bij het originele uiterlijk van het oppervlak komt. We beginnen met het sturen van een expert die de schade inspecteert. Vervolgens zullen onze experts een reparatieplan en offerte opstellen. Die zullen ze met u doornemen en bespreken. Zodra u instemt met het plan gaan we zo snel mogelijk over tot actie.

Terrazzo of granito aanhelen

Wanneer uw woning gerenoveerd of uitgebreid wordt, zal de vloer hiervoor aangepast moeten worden. Als er stukken terrazzo of granito ontbreken of extra moeten worden toegevoegd, weten de specialisten van Marble Care wat te doen. Eerst wordt het oude gedeelte, of de randen, uitgeslepen en gereinigd. Vervolgens maken ze een mengsel van marmer en graniet steentjes met cement en water, dat als vulling dient. Dit mengsel wordt dan aangebracht tegen het bestaande granito en aangedrukt of aangerold. Na een droogperiode van 2 tot 3 dagen kan het terrazzo geschuurd worden. Dit verwijdert oneffenheden en maakt het verschil tussen de oude en nieuwe vloer zo min mogelijk zichtbaar.

Offerte

Heeft u een probleem met uw granito of terrazzo vloer? Doe dan een aanvraag bij Marble Care. Onze experts analyseren uw situatie en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen

Terrazzo of granito deconserveren

Deconserveren is een professionele manier om de oude coating van uw vloer te verwijderen. Dit is noodzakelijk als de coating niet meer optimaal werkt of van slechte kwaliteit is. Na deconserveren wordt er een nieuwe coating aangebracht om de vloer te beschermen. Deze methode heeft een vergelijkbare functie als impregneren, maar bevat ook extra componenten die zorgen voor meer kleurdiepte.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen