Travertin

Travertin is een ruw gesteente met een prachtige, mediterrane uitstraling. Het gesteente is daarom ook erg populair in woningen, kantoren en overheidsgebouwen. Net als andere natuursteensoorten is travertin afhankelijk van goed onderhoud. Als u uw oppervlak op de juiste manier onderhoudt, zal deze langer mooi blijven.

travertin marble care
marble care travertin
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Specifiek onderhoud

Travertin heeft unieke eigenschappen, en heeft daarom ook behoefte aan specifiek onderhoud. Laat u adviseren door de deskundigen van Marble Care voor de beste methodes specifiek voor uw oppervlak. We helpen u graag.

Contact

Travertin reinigen

Travertin reinigen is een goede manier om de kwaliteit van het oppervlak te behouden. Met de juiste producten en technieken kunt u uw travertin beter verzorgen, zodat het er nog jarenlang prachtig uitziet.

Door goed preventief onderhoud aan travertin te plegen, kunt u ervoor zorgen dat er op de lange termijn weinig problemen optreden. Breng regelmatig tijd door met het inspecteren en reinigen van het oppervlak. Op deze manier worden eventuele problemen veel eerder opgemerkt, waardoor u adequaat kunt ingrijpen voordat de problemen nog erger worden.

Voor het reinigen van uw travertin oppervlak is het belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Gebruik nooit producten die schade kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen op het productetiket volgt.

Als het op het reinigen van uw travertin vloer aankomt, kunt u de experts van Marble Care inschakelen. Ze weten precies hoe ze uw vloer goed moeten reinigen en kunnen ervoor zorgen dat hij er weer als nieuw uitziet. Bovendien hoeft u geen tijd te investeren in het reinigen.

 

Travertin cementsluier verwijderen

Wanneer uw nieuwe travertin vloer af is kan een grijze cementsluier, veroorzaakt door het voegen, alles verpesten. Gelukkig kunnen wij van Marble Care de sluier snel en efficiënt verwijderen, zodat uw vloer weer glanst. U zult versteld staan hoe mooi uw vloer er daarna weer uit ziet.

Na het plaatsen van tegels kunt u een wazig, mat laagje zien op de tegels. Dit waas wordt meestal veroorzaakt door salpeterzuur in het voegmiddel of mortel dat naar boven komt als het hard wordt en de tegels niet goed worden gereinigd.

Als er een cementsluier is ontstaan op uw vloer, dan hebben wij verschillende manieren om dit probleem te verhelpen. Afhankelijk van de soort steen of tegel en de oorzaak van het probleem, kunnen wij reinigingsmiddelen of specialistische toepassingen zoals licht schuren gebruiken om ervoor te zorgen dat de cementsluier verdwijnt. Het hardnekkige vuil verwijderen we met producten die niet schadelijk zijn voor de natuursteen.

Offerte

Bent u benieuwd naar de kosten van het behandelen van uw travertin oppervlak? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte

Travertin impregneren

Het is cruciaal om uw travertin oppervlakken te beschermen. Water, vet en olie kunnen anders in de steenporiën doordringen en schade toebrengen. Daarom worden speciale impregneermiddelen gebruikt, afhankelijk van uw soort steen. Deze middelen dringen in de poriën door en vormen een afstotende laag die voorkomt dat schadelijke stoffen binnendringen. Om de best mogelijke resultaten te behalen, zijn we goed op de hoogte zijn van chemie, natuursteen behandeling en impregneertechnieken.

Houd uw travertin beschermd tegen vorstschade, vlekken en efflorescentie door het impregneren van uw oppervlak. Efflorescentie is vaak zichtbaar als witte uitslag en veroorzaakt door de ontbinding van de kristallenstructuur. Bovendien kan de impregneer ervoor zorgen dat uw oppervlak dieper in kleur wordt, waardoor het er zo mooi mogelijk blijft. Onze experts staan klaar om advies te geven over welke optie voor uw situatie het beste is.

Travertin kleur verdiepen

Travertin kan een diepere tint krijgen en tegelijkertijd beschermd worden met kleurverdieper. Dit speciale product is ontworpen om intensieve vervuiling op poreuze materialen tegen te gaan, zonder het oorspronkelijke uiterlijk te veranderen. Er onstaat geen afsluiting zodat het materiaal blijft ademen.  Onze experts gebruiken dit product om travertin optimaal te beschermen voor binnen- en buitengebruik.

 

Travertin schuren, zoeten en polijsten

Na verloop van tijd kan uw travertin vloer dof of versleten worden als deze veelvuldig wordt gebruikt. Gelukkig is er een manier om dit te verhelpen: schuren, zoeten en polijsten. Met deze behandeling kunnen oneffenheden, hoogteverschillen en ongelijkmatige oppervlakken worden opgelost, en zelfs gebruikssporen kunnen verdwijnen. Op deze manier kunt u uw travertin vloer weer stralend maken.

 

Travertin schuren

Om uw oppervlak zo glad mogelijk te maken, gebruiken we diamantschijven van verschillende afmetingen. We beginnen met de grofste schuurmachine om oneffenheden te verwijderen en schuren vervolgens met fijnere diamantschijven om krassen weg te halen. Op deze manier kunnen we het beste resultaat bereiken.

Er zijn twee opties bij het afwerken van uw vloer: een grof of een fijn schuurresultaat. Als u kiest voor grof schuren, zal het oppervlak minder glans hebben en meer grip bieden; fijner schuren zorgt juist voor meer glans en minder grip. Als het schuren is voltooid blijft het oppervlak open en poreus, dus er moet nog gezoet worden om de vloer af te werken.

 

Offerte

Bent u benieuwd naar de kosten van Marble Care? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Travertin zoeten

Het travertin wordt na het schuren verder verwerkt met diamantschijven, een proces dat bekend staat als zoeten. Hierbij worden oneffenheden en krassen verwijderd om een glanzender oppervlak te creëren dat minder poreus is. Afhankelijk van de schijven wordt het resultaat lichter gezoet, met weinig glans, of donkerder gezoet, met meer glans.

Travertin polijsten

Na het schuren en zoeten kunt u de travertin vloer laten polijsten. Dit resulteert in een glanzend oppervlak dat de levensduur van de vloer verlengt in vergelijking met matte vloeren die poreuzer zijn en daardoor sneller slijten. Polijsten is daarmee een goede manier om de schoonheid van uw travertin te behouden.

Travertin antislip maken

Natuurstenen oppervlakken zoals travertin kunnen glad zijn, wat gevaar oplevert. Gelukkig kunnen we dit voorkomen door het toepassen van een antislip behandeling op deze oppervlakken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het etsen en boucharderen van de natuursteen. Ons team van Marble Care kan u adviseren over de beste methode om uw travertin oppervlak antislip te maken, waardoor uw ruimte, trap of bordes veiliger wordt.

Travertin kristalliseren

Kristalliseren is een efficiënte manier om natuursteen zoals travertin te beschermen tegen slijtage en vuil. Het proces verdicht het oppervlak, waardoor het minder kwetsbaar is voor schade en vuil minder gemakkelijk kan binnendringen in de poriën. Travertin reageert zeer goed op dit proces.

Met de kristalliseringstechniek kunt u ervoor zorgen dat uw travertin vloer mooi blijft. Deze behandeling verdicht het oppervlak en maakt het gemakkelijker om schoon te maken. Bovendien is kristalliseren een nuttige techniek om fijne krassen te verminderen of zelfs te verwijderen.

We beginnen met het verwijderen van alle beschermlaagjes, zoals coatings en impregneerlagen met behulp van chemische reiniging. Vervolgens gebruiken we een machine met staalwol om een chemische reactie in het steenoppervlak te activeren. Deze reactie zorgt ervoor dat het travertin slijtvaster en harder wordt. Na de behandeling zal uw vloer niet zijn oude glans terugkrijgen.

Na het kristalliseren van uw travertin is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Zo voorkomt u dat het oppervlak er dof of beschadigd uitziet. Daarom adviseren wij u regelmatig uw travertin oppervlak schoon te maken om het mooi en glanzend te houden.

Vragen

Heeft u vragen over de werkwijze van Marble Care of de beste onderhoudsmethode voor uw travertin oppervlak? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Contact

Travertin herstellen

Als u schade aan travertin in een woning of ander gebouw constateert, is het cruciaal om snel stappen te ondernemen. Op tijd repareren helpt de schade te beperken en zorgt ervoor dat het travertin zo veel mogelijk terugkeert naar zijn oorspronkelijke staat. De herstelwerkzaamheden bestaan meestal uit het opvullen van gaten en krassen, het herstellen van hoeken, lijmen van breuken en soms het vervangen van losse tegels.

Onze teamleden bij Marble Care hebben de kennis en ervaring om schade aan travertin op een doelgerichte manier te herstellen. We garanderen dat het herstelde oppervlak zo veel mogelijk gelijk zal zijn aan het origineel. Voordat we met wat voor reparatie dan ook beginnen, sturen we eerst onze expert om de schade te inspecteren. Vervolgens maken we een offerte en als deze goedgekeurd wordt, plannen we data in voor de reparatiewerkzaamheden, die zo snel mogelijk voltooid worden.

 

Travertin aanhelen

Als u uw woning renoveert en muren, open haarden of andere elementen weghaalt, zal de vloer ook aangepast moeten worden. We gaan erg zorgvuldig te werk bij het verwijderen van de oude tegels om schade aan andere tegels en/of eventuele vloerverwarming te voorkomen. Daarnaast zoeken we naar vervangende tegels die qua kleur perfect bij de oude passen voor een zo goed mogelijk eindresultaat.

Wanneer de tegels op hun plaats liggen, is het belangrijk om het vloeroppervlak grondig schoon te maken met een schuurmachine en polijstmiddel. Dit helpt om oneffenheden te verwijderen en verschillen tussen de oude en nieuwe vloer zo klein mogelijk te houden.

 

Travertin spachtelen

Bij schade of tekortkomingen van een travertin oppervlak is het ook mogelijk te kiezen voor spachtelen. Bij spachtelen worden ruimtes opgevuld met een mengsel van natuursteenkorrels en cement op kleur of kunsthars. Dit zorgt voor een stevige opvulling. Een van de grootste voordelen van spachtelen is dat de kleur van het mengsel goed te beïnvloeden is. Door precies de juiste kleur te kiezen kunnen de experts van Marble Care spachtelen zonder dat er verschil te merken is met het originele travertin.

Travertin deconserveren

Deconserveren is een professionele behandeling waarmee oude coatings van vloeren verwijderd worden. Als de vloer niet meer optimaal functioneert of de kwaliteit niet goed is, is dit een uitstekende manier om het te vervangen. Na het deconserveren krijgt de vloer een nieuwe coating. Die biedt op dezelfde manier bescherming als impregneren maar stelt ons ook in staat om mooie kleurverdiepingen te creëren.

Travertin borstelen

Het borstelen van natuursteen vloeren staat bekend als een zeer effectieve manier om ze schoon te maken. Hierbij worden kleine oneffenheden en vuil verwijderd uit de steen. Maar alleen borstelen is niet genoeg. Na het reinigen zorgen we ervoor dat uw vloer of ander oppervlak goed beschermd wordt met een impregneermiddel om schade te voorkomen. Borsteltechnieken worden steeds populairder, van binnenvloeren tot buitenterrassen, trappen of bordessen van natuursteen.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen