Hardsteen

Net als elk ander materiaal heeft hardsteen behoefte aan goed onderhoud. Door uw hardstenen oppervlakken regelmatig te reinigen en te behandelen, blijven ze langer in een uitstekende conditie. Geef uw hardstenen vloer de juiste zorg op tijd en deze zal er langer mooi uitzien. Denk eraan: correct onderhoud brengt de grootste voordelen.

hardsteen behandelen marble care
hardsteen repareren door marble care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Hardsteen reinigen

Hardsteen is een duurzame en aantrekkelijke steensoort die in veel huizen wordt gebruikt. Het reinigen van een hardstenen oppervlak vereist de juiste procedure om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt.

Door regelmatig onderhoud aan het hardsteen te doen, helpt u uzelf veel problemen op de lange termijn te voorkomen. Reinigen en inspecteren van het oppervlak zijn belangrijk om eventuele problemen vroegtijdig op te merken. Als er iets wordt gevonden, kan dat direct worden aangepakt om ernstiger schade of reparatiekosten te voorkomen.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw hardstenen oppervlakken schoon en glanzend blijven, is het belangrijk om een specifieke set van reinigingsproducten te gebruiken. Gebruik geen andere middelen die niet specifiek voor hardsteen zijn omdat ze permanente schade kunnen veroorzaken. Zorg er altijd voor dat u de aanwijzingen op het etiket van het product volgt voor een optimaal resultaat.

Als u overweldigd bent door het schoonhouden van uw hardsteen of gewoon geen tijd heeft, laat de experts van Marble Care u dan helpen. Onze experts zullen de beste technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat uw hardsteen er weer als nieuw uitziet. Dankzij hun deskundigheid en kwaliteit kunt u zeker zijn dat u tevreden bent met het resultaat.

Speciale zorg

Hardsteen is een uniek materiaal en vereist speciale zorg. Bent u niet zeker of u de juiste reinigings- en onderhoudsmethoden hanteert? Laat dan Marble Care het werk doen. Wij zijn experts op het gebied van hardsteen en werken graag met u samen om ervoor te zorgen dat uw steen er altijd mooi uitziet. Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Hardsteen cementsluier verwijderen

Een prachtige natuurstenen vloer is pas echt compleet als hij goed is afgewerkt. Helaas kunnen sluiers van cement uw vloer doen verdoffen. Marble Care kan deze sluier snel en efficiënt verwijderen, waardoor uw nieuwe vloer er zo mooi en glanzend mogelijk uitziet.

Na het voegen van tegels blijft er soms een cementsluier achter op het oppervlak. Dit matte effect wordt veroorzaakt door het niet goed reinigen van de vloer. Het resultaat is een doffe, matte laag op de tegels.

Als er een cementsluier ontstaat op uw vloer kunnen we helpen. Afhankelijk van het materiaal en de oorzaak van de sluier gebruiken we verschillende middelen, zoals zuurvrije reinigingsmiddelen of licht schuren. Voor hardnekkige vlekken gebruiken we producten die de steen niet aantasten. We zorgen ervoor dat de cementsluier verdwijnt zonder dat er schade aan het natuursteen ontstaat.

Hardsteen impregneren

Het verzorgen van een optimale bescherming van uw hardstenen oppervlakken is erg belangrijk. Hiertoe worden speciale impregneermiddelen gebruikt, die zich in de steen poriën hechten en een afstotende laag vormen. Dit alles om schade en vuil te voorkomen. Om goed resultaat te behalen, is het noodzakelijk om kennis te hebben van chemie, natuursteen, behandeling en impregneermiddelen.

Impregneren is een geweldige manier om schade door vorst, vlekken en efflorescentie te voorkomen bij hardsteen. Efflorescentie kan worden waargenomen als witte uitslag, wat komt door de ontbinding van het kristalachtige oppervlak. Door impregneren krijgt uw hardsteen ook een diepere kleur zodat het er zo goed mogelijk uit blijft zien. Wilt u weten wat de beste optie voor uw situatie is? Onze specialisten staan ​​voor u klaar met meer informatie.

Meer over hardsteen behandelen

Hardsteen kleur verdiepen

Hardsteen kan donkerder gemaakt en beschermd worden door gebruik te maken van kleurverdieper. Dit is een speciaal product dat de oorspronkelijke kleur van het steen verdiept zonder zijn natuurlijke uiterlijk aan te tasten. Hierdoor is het perfect geschikt voor binnen- en buitengebruik, want het materiaal kan ademen en er wordt geen afsluiting gecreëerd. Onze experts gebruiken dit product om hardsteen op de best mogelijke manier te behandelen.

Contact

Heeft u vragen over een hardsteen oppervlak in uw woning? Of twijfelt u over de beste behandeling? Neem dan contact op met Marble Care. Onze experts helpen u graag verder.

Contact

Hardsteen schuren, zoeten en polijsten

Als uw hardstenen vloer veelvuldig wordt gebruikt, zal deze er met de tijd een beetje minder mooi uitzien. Maar wees niet bezorgd – door het oppervlak te schuren, zoeten en polijsten kunt u het verbeteren. Dit proces verwijdert oneffenheden, hoogteverschillen en ongelijkmatige oppervlakken om de glans en schittering die u wilt dat de vloer heeft terug te brengen. Ook worden gebruikssporen ongedaan gemaakt.

Hardsteen schuren

We gebruiken diamantschijven van verschillende maten om uw oppervlak te schuren. We beginnen met de grove schuurmachine om oneffenheden te verwijderen, en vervolgens gebruiken we steeds fijnere schijven om alle krassen te verwijderen totdat het perfecte resultaat behaald is.

Wanneer we de vloer afwerken, heeft u de keuze tussen een ruwe en een fijne schuurlaag. Een ruwe schuurlaag zorgt voor minder glans, maar meer grip; terwijl een fijnere schuurlaag meer glans biedt, maar minder grip. Wanneer het schuren is voltooid, blijft het oppervlak open en poreus; er moet daarom nog gezoet worden.

 

Hardsteen zoeten

Na het schuren van hardsteen worden diamantschijven gebruikt om het oppervlak verder te behandelen. Dit proces, ook wel zoeten genoemd, verwijdert oneffenheden en krassen waardoor een glanzende en dichte laag ontstaat. Afhankelijk van de diamantschijven die gebruikt worden, kunnen vloeren variëren van licht gezoet met weinig glans tot donker gezoet met meer glans.

Hardsteen polijsten

Na het schuren en zoeten van uw hardsteen kunt u deze optisch verfraaien door te polijsten. Hierdoor krijgt het oppervlak een glanzende afwerking die niet alleen het uiterlijk verhoogt, maar ook de levensduur van de vloer verlengt in vergelijking met een matte vloer, omdat een matte vloer poreuzer is. Polijsten is dus een goede optie als u wilt dat uw vloer schoon blijft en zijn glans behoudt.

Contact

Heeft u vragen over het schuren, zoeten en polijsten van hardsteen of een andere behandeling? Neem dan contact op met de experts van Marble Care. We dienen u graag van advies.

Contact

Hardsteen antislip maken

Vele mensen zijn zich misschien niet bewust van het gevaar dat glad hardsteen kan vormen, maar elk jaar gebeuren er ongelukken. Gelukkig kunnen we dit risico verminderen door hardsteen antislip te maken. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden bereikt, zoals bijvoorbeeld door het etsen of boucharderen van de steen. Ons team van Marble Care geeft advies over hoe u het beste uw hardstenen oppervlak antislip kunt maken, wat de veiligheid ten goede komt.

 

Hardsteen kristalliseren

Kristalliseren is een uitstekende manier om natuursteen zoals hardsteen te beschermen tegen krassen en vuil. Het proces maakt het oppervlak dichter, waardoor het minder vatbaar is voor schade en het moeilijker wordt voor vuil de poriën in te dringen. Hardsteen leent zich uitstekend voor dit proces.

Door kristallisering op uw hardstenen vloer toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat hij jarenlang mooi en schoon blijft. Deze behandeling verdicht het oppervlak, waardoor het eenvoudiger is om schoon te maken en te houden. Bovendien kan deze techniek ook nuttig zijn voor het verminderen of verwijderen van zichtbare looppaden.

Om een oppervlak te kristalliseren, moeten alle coatings en impregneringslagen eerst chemisch verwijderd worden. Vervolgens behandelen we de vloer met staalwol en chemicaliën om een chemische reactie in het steenoppervlak te activeren. Deze reactie zorgt ervoor dat de vloer slijtvaster en dichter wordt. Na de behandeling zal uw vloer zijn oorspronkelijke glans terugkrijgen, of zelfs meer dan daarvoor.

Wanneer u klaar bent met de kristallisering van uw hardsteen is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het er een lange tijd mooi uit blijft zien. Daarom adviseren wij om uw vloer regelmatig met de juiste producten te onderhouden zodat er geen vuil of andere stoffen op de vloer achterblijven. Op die manier blijft uw hardsteen zo lang mogelijk mooi.

Onze specialisten kunnen beoordelen of het nodig is uw hardstenen vloer te kristalliseren. Het onderhoud van een hardsteenvloer moet met meer regelmaat worden gedaan als deze intensief wordt gebruikt. Neem contact met ons op als u hulp nodig hebt. Marble Care biedt professioneel advies.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten van uw hardsteen reparatie of onderhoud? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Marble Care. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte

Hardsteen repareren

Als u schade constateert aan het hardsteen in uw woning, kantoor of ander gebouw, is het belangrijk om snel reparaties uit te voeren. Met herstelwerk worden gaten en krassen hersteld, hoekjes gerepareerd, breuken geplakt en soms zelfs tegels vervangen. Zo kan het hardsteen zo veel mogelijk terugkeren naar de staat waarin het voorheen was.

Ons team van deskundigen bij Marble Care heeft de kennis en vaardigheden om hardsteenoppervlakken te repareren ongeacht de omvang of de vorm van hun schade. We streven naar een zo perfect mogelijk resultaat. Eerst sturen we een van onze experts naar uw locatie om de schade te inspecteren en een passende techniek te selecteren. Daarna zullen we u een offerte sturen en, na goedkeuring, data inplannen voor de herstelwerkzaamheden.

Meer over hardsteen repareren

 

Hardsteen aanhelen

Als uw woning aanpassingen nodig heeft zoals het verplaatsen van muren of het verwijderen van een open haard, moet de vloer mogelijk worden aangeheeld. Onze zorgvuldige technieken bij het verwijderen van oude tegels helpen om schade aan andere tegels en eventuele vloerverwarming te voorkomen. Daarnaast zoeken we naar vervangende tegels die qua kleur zo veel mogelijk passen bij de oude om een optimaal resultaat te krijgen.

Als de tegels geplaatst zijn, is het tijd om de vloer grondig te schuren. Dit proces verwijdert oneffenheden en minimaliseert verschillen tussen de oude en nieuwe vloer. We gebruiken daarvoor een schuurmachine en een polijstmiddel.

Offerte

Bent u benieuwd naar de kosten voor het behandelen van uw hardsteen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Hardsteen deconserveren

Met deconserveren kunnen we oude, versleten coatings verwijderen die niet meer werken of van mindere kwaliteit zijn. Na het verwijderen worden er nieuwe coatings aangebracht om de vloer te beschermen. Deze methode biedt dezelfde bescherming als impregneren, maar creëert ook een mooie kleurverdieping.

 

Hardsteen borstelen

Borstelen is een van de meest effectieve manieren om uw natuursteen vloer of gevel schoon te maken. Door het borstelen worden oneffenheden en vuil verwijderd, maar het is ook belangrijk om na het borstelen een impregneermiddel aan te brengen om schade aan de vloer of gevel tegen te gaan. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze techniek op hun binnenvloeren, buitenterrassen, trappen en bordessen van natuursteen

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen