Hoe om te gaan met vlekken in uw natuursteen?

Natuursteen is een prachtige toevoeging aan uw leefruimte. Helaas kan het wel eens gebeuren dat er een vlek ontstaat in uw marmer, graniet of andere soort natuursteen. Zeker bij kwetsbare natuursteensoorten zoals marmer of leisteen is het belangrijk dat u de vlek op de juiste manier verwijdert, om grotere schade te voorkomen. In dit blog behandelen we de meest voorkomende vlekken en hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

koffievlekken zijn makkelijk uit natuursteen te verwijderen
marble care kan u helpen met een vlek in uw natuursteen
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Vlek in uw natuursteen door gemorste dranken

Een van de meest voorkomende vlekken op natuursteen ontstaat door gemorste dranken zoals wijn, koffie, frisdrank of sap. Het is belangrijk om gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen, voordat ze in het oppervlak van de natuursteen kunnen trekken. Gebruik een vochtige doek om het natuursteen voorzichtig af te nemen. Wrijf vervolgens het oppervlak droog met een zachte doek om vlekken te voorkomen.

Als de vlek al ingetrokken is, kunt u een mild schoonmaakmiddel gebruiken dat geschikt is voor natuursteen. Meng een kleine hoeveelheid van het schoonmaakmiddel met water en breng dit aan op de vlek. Laat het enkele minuten intrekken en veeg vervolgens voorzichtig schoon met een zachte doek.

Vetvlekken

Een vetvlek zit in een klein hoekje: een gemorste druppel olijfolie of wat kaarsvet kan een hardnekkige vlek opleveren als u deze niet snel verhelpt. Hoe eerder u erbij bent, hoe kleiner de kans dat het vet het natuursteen intrekt. Zit er toch een vetvlek in uw natuursteen? Gebruik dan alleen schoonmaakmiddelen gemaakt voor uw natuursteen om de vlek te behandelen. Schoonmaakmiddelen niet bedoeld voor uw natuursteen kunnen te agressief zijn of zuur bevatten en uw natuursteen beschadigen.

Vlekken door chemicaliën

Chemicaliën zoals zure schoonmaakmiddelen, bleekmiddel of ammoniak kunnen ernstige vlekken veroorzaken op natuursteen. Het is belangrijk om deze chemicaliën te vermijden bij het schoonmaken van uw natuursteenoppervlakken. Als er toch per ongeluk een chemische stof op de steen gemorst wordt, spoel dit dan onmiddellijk af met veel water om de stof te verdunnen en te verwijderen. Neem vervolgens contact op met een professional die gespecialiseerd is in het reinigen en herstellen van natuursteen. Zij kunnen u adviseren over de juiste stappen die genomen moeten worden om de vlek te behandelen en verdere schade te voorkomen.

Contact

Roestvlekken op natuursteen

Roestvlekken kunnen ontstaan op uw natuurstenen oppervlak door langdurig contact met metalen objecten. Omdat veel natuursteensoorten slecht tegen zuur kunnen en roest normaal met zuur wordt verwijderd, is het verwijderen van roestvlekken uit natuursteen vaak lastig. Neem bij hardnekkige roestvlekken daarom contact op met een professional.

Preventieve maatregelen

Naast het correct behandelen van vlekken, zijn er ook preventieve maatregelen die u kunt nemen om uw natuursteen te beschermen. Door uw natuursteen regelmatig te reinigen vermijdt u het opbouwen van vuil. Door uw natuursteen periodiek te laten behandelen door een professional kunt u het beter beschermen tegen vuil. Zo zorgt het impregneren van natuursteen dat vuil minder makkelijk binnendringt in de poriën van de steen, zodat er geen vlek vormt.

Vrijblijvende offerte

Heeft u een hardnekkige vlek in uw natuursteen waar u niet vanaf komt, of heeft u interesse in het beschermen van uw natuursteen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met u op met een plan van aanpak.

Vrijblijvende offerte

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen