Terracotta

Terracotta tegels zijn al eeuwen een klassieke en stijlvolle keuze als het gaat om het bekleden van vloeren. De term terracotta staat letterlijk voor ‘gebakken aarde’, wat naar de ambachtelijke vervaardiging van deze tegels verwijst. Met hun warme uitstraling brengen terracotta tegels een rustige sfeer in uw ruimte. Terracotta houdt ook erg goed warmte vast, waardoor de tegels bij uitstek geschikt zijn in combinatie met een vloerverwarming.

  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Terracotta reinigen

Als u uw terracotta tegels in optimale staat wilt houden adviseren we ze regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor alleen producten die hiervoor bedoeld zijn. Terracotta is erg poreus en verkeerde producten kunnen flinke schade veroorzaken. Terracotta is gevoelig voor zuur, dus gebruik alleen producten met een neutrale pH-graad.

Terracotta cement verwijderen

Na het voegen van een nieuwe terracotta vloer kan een cementsluier achterblijven die zorgt voor een dof, mat waas op de tegels. We verwijderen het waas met specialistische technieken zodat uw vloer er weer optimaal uitziet.

Het waas wordt meestal veroorzaakt door het salpeterzuur dat in het voegmiddel of mortel zit. Het resultaat is een doffe, matte laag die ‘cementsluier’ wordt genoemd. Als er een cementsluier op uw vloer is gevormd, hebben we hier verschillende oplossingen voor. Afhankelijk van het soort materiaal en de oorzaak van het probleem gebruiken we schoonmaakmiddelen of specialistische technieken zoals borstelen. We maken hierin geen gebruik van producten die uw natuursteen kunnen aantasten.

Advies

Twijfelt u over de beste behandeling voor uw terracotta vloer? Neem dan contact met ons op. Een van onze experts dient u graag van advies.

Contact

Terracotta impregneren

Terracotta-tegels hebben geen glazuur, wat betekent dat ze poreus zijn. Als gevolg hiervan is het belangrijk om de tegels te impregneren, zodat ze beter bestand zijn tegen vocht en vlekken. Het impregneringsmiddel dringt in de poriën en zorgt ervoor dat de steen ondoordringbaar is voor vuil en vet. Impregneren zorgt ervoor dat uw terracotta vloer langer mooi blijft.

Terracotta deconserveren

Deconserveren is een professionele techniek om oude coatings van vloeren te verwijderen indien nodig, bijvoorbeeld omdat de coating niet meer goed werkt of niet van de juiste kwaliteit is. Daarna wordt er een nieuwe coating aangebracht om de vloer tegen schade te beschermen. Dit proces biedt dezelfde voordelen als impregneren, maar geeft ook een extra voordeel met een mooie kleurverdieping.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het onderhouden of repareren van uw terracotta oppervlak? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Terracotta borstelen

Bij steensoorten die niet geschuurd kunnen worden, zoals terracotta, biedt het borstelen van de steen uitkomst. Borstelen is een effectieve manier om natuursteen mee schoon te maken. Deze methode verwijdert kleine oneffenheden en vuil uit de steen. Maar voor optimale bescherming tegen schade, is het belangrijk om een impregneermiddel aan te brengen na het borstelen. Steeds meer mensen laten de techniek gebruiken op hun binnenvloeren, buitenterrassen, trappen en bordessen van natuursteen.

Waarom Marble Care

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is Marble Care dé aangewezen partner voor al uw natuursteen renovatie- en onderhoudswensen. Kiezen voor Marble Care is kiezen voor:

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vertrouwd door partijen in heel Europa
  • Deskundig en vakkundig advies
  • Flexibele en persoonlijke service
  • Projecten op elke schaal
  • Voor bedrijven én particulieren

Offerte aanvragen

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen