Maak uw terras lenteklaar door uw natuursteen buiten schoon te maken

Wie houdt er nou niet van de lente? Er zijn weer bloemen te zien, het blijft langer licht en ook het weer wordt weer warmer. U plant bloemen, maait het gazon, snoeit waar nodig en bent weer bijna klaar voor een lente en zomer op het terras. Er rest nog één ding: Het schoonmaken van uw natuursteen terras.

Het schoonmaken van een natuursteen terras door Marble Care
Het schoonmaken van een natuursteen terras door Marble Care
  • Alle soorten natuursteen
  • 30+ jaar ervaring
  • Deskundig en vakkundig advies

Schoonmaken

Een natuursteen terras kan na een lange herfst en winter vuil zijn en een vermoeide uitstraling hebben. Het moet dan schoongemaakt worden, en het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt om de beste resultaten te krijgen en uw natuursteen niet te beschadigen. In dit blog geven we drie tips om uw natuursteen buiten schoon te maken en houden.

Het schoonmaken van een natuursteen terras door Marble Care

1. Gebruik de juiste middelen voor het buiten schoonmaken van natuursteen

Als u te maken heeft met flink vervuilde natuursteen oppervlakken, wat zeker buiten goed mogelijk is, kan het verleidelijk zijn agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken om uw oppervlak te reinigen. Dit is bij natuursteen niet aan te raden. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen natuursteen beschadigen en ontsieren. Vooral marmer is zeer gevoelig voor de verkeerde schoonmaakmiddelen. Gebruik daarom alleen schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn voor uw soort natuursteen.

Het schoonmaken van een natuursteen terras door Marble Care

2. Pas op voor krassen en andere schade

Als u aan de slag gaat met het opruimen en schoonmaken van uw natuursteen buiten is het belangrijk dat u oppast voor krassen en andere schade. Zoals eerder geschreven kunnen de verkeerde schoonmaakmiddelen schade aan het natuursteen opleveren. Ook een keuze voor de verkeerde bezem kan schade veroorzaken. Kies daarom altijd voor een bezem met zachte haren of een zachte dweil. Het is in principe mogelijk de stofzuiger te gebruiken voor het verwijderen van stof, maar pas op dat de wielen geen krassen veroorzaken.

Het schoonmaken van een natuursteen terras door Marble Care

3. Voorkom vervuiling

Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Er zijn manieren om natuursteen te beschermen tegen vervuiling en beschadiging. Dit zorgt voor een betere uitstraling van uw natuursteen terras en minder benodigd onderhoud.

 

Verwijder vuil op tijd

Als u vervuiling of vlekken op tijd constateert en verwijderd geeft u ze niet de kans binnen te dringen in de steen. De vervuiling is daardoor ook makkelijker te verwijderen. Als u langer wacht kan het steeds lastiger zijn het vuil te verwijderen, tot het uiteindelijk alleen professioneel verwijderd kan worden.

Impregneer uw natuursteen

De beste manier voor het beschermen van uw natuursteen tegen schade en vervuiling is impregneren. Bij het impregneren wordt de bovenste laag van de steen met speciale producten verzadigd. Dit zorgt voor een beschermende laag waardoor vetten, water en vuil de natuursteen niet meer binnen kunnen dringen.

Professionele schoonmaak van natuursteen door Marble Care

Als u te maken heeft met ernstige vervuiling, twijfelt over de beste manier voor het schoonmaken van uw natuursteen buiten of simpelweg geen tijd heeft om het zelf te doen, schakel dan Marble Care in. We hebben tientallen jaren ervaring met het reinigen en beschermen van natuurstenen oppervlakken, binnen- én buitenshuis. We helpen u graag met het lenteklaar maken van uw terras. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marble Care, een van onze experts staat u graag te woord.

Contact

Wij kunnen u helpen

Heeft u een vraag over uw natuurstenen vloer, aanrecht of ander oppervlak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

071 – 542 49 66

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Aanmelden

Offerte aanvragen